sobota, 25 stycznia 2014

Najwspanialsze zielone masło

Drogie kobietki, znacie cudowny środek na przedłużenie zdrowia, młodości i urody?? 
Ja znam, awokado :)
Niesamowicie bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy E, K, C i B6. 
Ostatnio zaproponowałam mus czekoladowy a dziś dla odmiany coś na słono, masełko, mus a może dip? 
 Sama używam moje zielone cudo do pieczywa lub jako sos do makaronu ryżowego, pyszota!



Składniki:
1 dojrzały owoc awokado
łyżka soku z cytryny
1-2 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól
pieprz

Jak zrobiłam: 
Przekroić awokado wzdłuż, usunąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ, wszystkie składniki zmiksować w malakserze na gładką masę i


odstawić "masełko" na parę godzin do lodówki a potem już tylko jeść z ulubionymi dodatkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz