wtorek, 1 października 2013

Pazsztet z białej fasoli

Dzisiaj coś dobrego na światowy dzień wegetarianizmu, pasztet z białej fasoli, dla wszystkich którzy jeszcze nie jedli lunchu



Składni
2 szklanki białej faso
2 duże cebule
1 jabłko
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka tymianku
szczypta gałki muszkatałowej
2 ząbki czosnku
łyżka musztard
5 łyżek płatków owsianych lub 
3 łyżki mąki kukurydziane
30 ml oleju 
sól, pieprz

Jak zrobiłam:
Fasolę namocz na noc i ugotuj w nieosolonej wodzie
Na patelni podsmaż cebulkę i dodaj jabłko
Rozgrzej piekarnik do tem. 180 st
Połącz wszystkie składniki i zblenduj lub zmiel w maszynce
Przelej wszystko do keksówki, piecz około godziny w tem 180st. 
Pasztet wyjąć z formy po całkowitym wystudzeniu. Pyszny na kanapce z chrzanem lub burakami



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz